Jo kuukauden juoksutaukoa

 


Juoksin edellisen kerran kivuttomasti 15.10.2022, minkä jälkeen olen kuukauden pitänyt kuntoilutaukoa. Hiukan joskus kokeillut lonkan kipuja, mutta piriformis kipeytyi aina uudestaan. Tänään jalat tuntuivat keveiltä kuukauden levon jälkeen, hengitys ei. Hidasta hölkkää 5+5 km.


Otan varovaisesti. En voi vieläkään juosta joka päivä, koska juoksun jälkeen lonkan piriformis kipeytyy niin kuin tänäänkin. Katsotaan, miltä tuntuu huomenna aamulla. Juostessa ei tuntunut pahalta, mutta jälkikäteen hiukan tunnetta. Hitaasti paranee mutta ei hetkessä.


Sehän pelottaa kuusikymppisenä ukkona, milloin nivelet eivät siedä juoksua. Kuntosali ei innosta yhtä paljon kuin juoksu. Ja salilla käynti loppui tammikuuhun 2020, kun koronan vuoksi paikat suljettiin. Kotona voi tietysti tehdä askelkyykkyä, etunojapunnerrusta, vatsaa, selkää, kaikki tarvittavat. Ehkä ensi vuonna tapahtuu paluu salille, jos poika aloittaa harrastuksensa ja samalla matkalla kerta viikossa itsekin pääsen salille. Tekee luultavasti hyvää juoksulle.

Kommentit