Lyhyenläntä ja pönäkkä

Olen jossain määrin niin kuin meidän aikamme viisain suomalainen poliitikko Paavo Väyrynen on luonnehtinut itseään "lyhyenläntä ja pönäkkä".



Tänään ei tullut edes tekemällä juoksulenkistäkään pitkää. Sekin jäi lyhyenlännäksi. Vaaka näytti juoksun jälkeen, että olen myös yhä edelleen pönäkkä 64 kg. 

Lauantaina on pyrkimyksenä juosta viikon pitkä lenkki. Tänään ei tullut sen enempää matkaa kuin torstaina rokulipäivän aamulenkillä. Tunnistan, että minun ongelmani on nykyään pitkät lenkit. Ne eivät suju edes hitaalla vauhdilla hyvin. Nuorena aikuisena oli toisinpäin: silloin hidasta hölkkää olisin voinut juosta vaikka kuinka paljon, mutta tehokkaasti juostut intervalliharjoitukset tuottivat niin paljon maitohappoa, että kovin monta kovaa spurttia en voinut juosta. Nykyään voin juosta aivan "rajattomasti" kovia spurtteja 200-400 metrin matkalla, mutta maitohappoa ei tule juurikaan häiritsemään.

Tänään lähdin hölkkäämään jo ennen klo 8 metsän varjoisille ja mäkisille poluille. Metsässä oli suhteellisen hyvä juosta pitkissä verkkareissa. Ihan aamulla olisi ollut viileä shortseissa. Sen sijaan tekonurmella olisi voinut olla jo shortsit. Minulla ei ollut myöskään juomista. Sekin saattoi vaikuttaa väsähtämiseen.



Niin juoksin 18 km + 10x200 m (100 kovaa-100 löysää, koko ajan vuorotellen tämä 2 km) + 1 km loppuhölkkä, yhteensä 21 km.


Suihkun jälkeen mittasin painoni ja se oli siis pönäkkä 64 kg. Vielä olisi todella monia kiloja saatava pois, jos toivoisi juoksun kulkevan oikein kevyesti.



Polar -kellon virranlatausongelmia. Latausjohdon yhdistää, tulee tieto, ettei lataus käynnisty. Jos lataus käynnistyy, hetken kuluttua ilmestyy sama cancelled-ilmoitus. Ja 2 vuorokauden "onnistuneen" latauksen jälkeen akku on vasta puolillaan, joka tyhjenee 40 min käytössä.


Kommentit