Jo kaksi viikkoa kipua ja taukoa

 


Piriformis-syndrooma tehnyt kipeää jo kaksi viikkoa. En ole voinut tänä aikana kuntoilla, puhumattakaan että olisin "treenannut".

Kävin tänään ulkoiluna terveysliikunnan nimissä juoksemassa 10 km, mutta lonkan kipu alkoi häiritä juoksua, jopa juoksutekniikka häiriintyy.


En ole vieläkään voinut käydä ihan "oikeassa mielessä" juoksulenkillä, vaan ainoastaan tällaista kevyttä ulkoilua, jota piriformis syndrooman parantuminen tarvitsee. 


Pahinta olisi istua ja maata. Venyttelin kipua kokien etukäteen ja sitten varovaisesti juoksin tämän terveyslenkin, mutta tämä ei ole edes mitään kuntoilua. Suunnitelmissa oli juosta vielä toinen kerta juoksumatolla, mutta en voinut, kun kaikki ei ole vielä riittävän hyvin. 


Tämä ulkoilu on sairauden hoitoa, terapiaa lihakselle, joka tarvitsee vähän liikuntaa parantumista varten. Venyttelyä en pidä tällä hetkellä lonkan kivuissa tärkeänä, koska molempien lonkkien liikkuvuus on palautunut yhtäläisiksi. Alkuaan tuoreessa kivussa oli eroja. Tällä hetkellä on tärkeämpää lihasten vahvistaminen, joita varten teen kahta tärkeää liikettä. Nämä on esitelty tällä videolla: https://youtu.be/VH76dMUSmIs

Kommentit