Kevyt aerobinen kuntoutus lonkan lihasta varten.

 

Olen kärsinyt 2,5 viikkoa piriformis syndroomasta. Aluksi oli erittäin vaikeaa kulkea jopa portaissa. Edelleen kipua ja jäykkyyttä on lonkassa.


Piriformis syndrooma aiheuttaa myös tuntemuksia sääriluun ympärillä ja jalkapohjissa, joissa on "kihelmöintiä".


Juoksumatolla hölkkä rasittaa lonkkaa, koska juoksun tasapaino rakentuu lonkan ja lantion avulla. Tämän juoksun jälkeen alaselässä oli pientä tuntemusta jonkin aikaa, mutta ei mitään vakavaa.


Aamulla kävelin ulkona tunnin verran painava reppu selässäni. Ennen juoksumatolla hölkkääni, kävin ajamassa polkupyörällä reipasta vauhtia 5 km ja erityisesti ylämäkeen poljin pyörällä seisoen: tämä vaikutti siten, että lonkan lihaksia kuumotti erikoisella tavalla.


Lyhyen pyöräilyn jälkeen juoksin 3 kilometriä ulkoa, kunnes tulin sisään ja juoksin tämän 7 km varovaisesti, kiihdytin vauhtia koko ajan tarkkaavaisesti kuunnellen kehoani, miten lonkka on kipeä.


Huomasin itse tuntemusteni perusteella ja tämän videon avulla näen ihan saman asian: hölkkä ei ole tasapainoinen: vasen lonkka toimii eri tavalla kuin oikea, olen varovainen vasemmalla puolella, kipeä vasen lonkka ei toimi vielä samalla tavalla kuin terveenä.

 

Kommentit