Rukoilkaa rauhaa kenkähimoa vastaan

 


Ihmismieli on omalaatuinen. Jopa oma mieleni on outo. Minulla on ollut piriformis-syndrooma 3,5 viikkoa. Tänään oli hieman parempi päivä ja kävin juoksemassa kahdesti: aamulla ja iltapäivällä (kuva tältä päivältä). Juoksu sujui melko kivuttomasti, kunnes 4 km juoksumatolla aloin tuntea lievää kipua. Ja nyt myöhemmin vähän pahempaa...


Mutta samalla minuun "iski" halu hankkia "superkengät", joilla maailman tähdet juoksevat ennätyksiä. Pieni lupaus terveydestä toi houkutuksen. Jopa SUUREN kiusauksen. Alphafly-kengät tai Vaporfly-kengät ovat kuin paratiisin hedelmä, johon kiusaaja liittää houkuttelevan lupauksen.


Jo eilen luin pari artikkelia siitä, miksi köyhät ihmiset tekevät typeriä, epäloogisia päätöksiä ostaa statussymboleja. Artikkelien mukaan köyhät ihmiset haluaisivat ostaa "osallisuutta". Olen torjunut ostokset yhtä monta kertaa kuin lukemattomia kertoja olen katsonut superjuoksukenkien ja juoksukellojen mainoksia. En tunne halua olla "mukana" joissain piireissä.


Mutta minusta tuntuu, että olisi kiva ostaa "mukavuuksia", ehkä täyttää tyhjiö mukavuuksilla. 


"Halu" ei ole sama kuin "tarve". Tämän olen usein määritellyt tarkasti lukemalla psykoanalyytikko Jacques Lacanin kirjoituksia. Puhutaan myös niin sanotusta Diderot-ilmiöstä.


Rukoillaan puolestani, etten seuraa kiusaustani. Olisi liian aikaista ostaa "superkenkiä" jo nyt. Milloin voin paremmin ensi kesänä, silloin olisi oikea aika ostoksille.

Kommentit